TV3 paga 31.576 euros a la productora d’El Nacional per un documental sobre l’oficialitat del català a Europa

La redacció d’Informatius considera que aquest tipus de reportatges els podrien fer perfectament professionals de la casa

Imatge del documental 'Catalunya Nord, el català a judici', produït per Una Mirada Informativa Especial i Punt TV, emès per TV3 el passat juliol

Una Mirada Informativa Especial, l’empresa que produeix els documentals i reportatges audiovisuals del grup mediàtic El Nacional, dirigit per José Antich, va firmar un contracte, el 7 de novembre, amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per fer-ne un per TV3 sobre l’oficialitat del català a Europa. L’encàrrec costa a la CCMA 31.576,60 euros i marca el termini d’un mes per realitzar-lo. És el segon documental d’aquesta empresa, que opera a través de Frame Creative Media, que TV3 li encarrega vinculada al debat lingüístic. El 16 de juliol ja en va emetre un altre dins el programa 30 minuts titulat Catalunya Nord: el català a judici. En aquest documental, van participar també la pròpia TV3 i Punt TV. La CCMA va pagar 5.400 euros a Una Mirada Informativa Especial per produir-lo.

El 8 de juliol del 2020, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va donar la seva conformitat perquè la societat Una Mirada Informativa Especial SLU i Frameaudiovisual fossin inscrites al Registre de Prestadors de serveis de comunicació audiovisual de Catalunya. En la documentació tramesa al CAC el 8 de maig s’especificava que “la programació de Frameaudiovisual serà generalista i oferirà un catàleg de programes informatius i d’entreteniment, com ara documentals, informatius i culturals, sèries, manifestacions esportives, retransmissions en directe d’esdeveniments, llargmetratges, curtmetratges i concursos”. També s’hi deia que oferiria “interacció amb l’usuari amb productes sota demanda (catàleg de pel·lícules, reportatges, etc.), oferta de productes de venda, contingut d’entreteniment, transaccions comercials”. En teoria, Frameaudiovisual havia de ser una televisió per Internet a la carta. El CAC, però, no ha posat cap impediment perquè actuï com una productora audiovisual més.

Des de la seva creació, la productora del grup d’Antich ha col·locat tres productes a TV3. A més, dels dos dedicats a la llengua catalana, la CCMA també li va encarregar una Guia Cultural del Mundial de Futbol, que es va emetre arran de la celebració d’aquesta competició esportiva. Va costar 6.600 euros i els capítols d’aquesta Guia els va presentar Andreu Juanola, presentador de la tertúlia La Sotana i col·laborador del programa El Suplement de Catalunya Ràdio. A més, el 5 de maig del 2021, el programa Sense Ficció de TV3 va emetre el documental “Jorge Fernández contra l’imperi del mal”, produït per DLO Magnolia amb la col·laboració de Frame Audiovisual.

A la redacció de TV3 no agrada que s’encarregui aquest tipus de reportatges a productores externes, ja que els seus periodistes consideren que els haurien de realitzar equips de la pròpia televisió pública.

El director de l’apartat audiovisual del grup El Nacional és Jofre Llombart que va ser Secretari de Difusió del govern de la Generalitat entre els anys 2021 i 2022. Llombart cobra 3.125 euros aquesta temporada per intervenir com a tertulià al programa Els matins, de TV3. L’editor i director del grup, José Antich, té un lloc a les tertúlies del Més 324, de TV3, per les quals cobra 5.625 euros aquesta temporada, i la seva companya i cap de la secció de Política d’El Nacional, Marta Lasalas, en cobra 2.750 per participar al Tot es mou, també de la televisió de la Generalitat.

(Visited 149 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “TV3 paga 31.576 euros a la productora d’El Nacional per un documental sobre l’oficialitat del català a Europa”

  1. Encara no he vist el documental, i no puc opinar del pressupost, però pel coneixement que tinc en aquest sector no sembla car. Evidentment que ho podrien fer els professionals de la casa però la càrrega de feina que suposa no la podrien assumir

    Respon

Feu un comentari