Toni Soler “passa”d’‘Està passant’

La CCMA ha pagat 1,8 milions d’euros per un programa que el propietari de Minoria Absoluta només ha presentat un cop des del 24 de novembre

Òscar Andreu i Toni Soler, al programa 'Està passant' de TV3, aquest 7 de desembre

Toni Soler, que ha presentat el programa Està passant durant les sis primeres temporades que l’ha emès TV3, només ho ha fet un cop des del passat 24 de novembre. Va ser precisament, ahir, 7 de desembre. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va contractar la setena temporada del programa a la productora que el fa, Minoria Absoluta, de la qual Soler n’és el propietari, el 25 de juliol per 1.789.445,57 euros. De fet, el programa costa a la CCMA prop de 2 milions d’euros perquè també es fa càrrec de les despeses de construcció del nou decorat, el lloguer de grues especials o la il·luminació. Els contractes entre la CCMA i Minoria Absoluta no s’han fet mai públics però cal entendre que hi consta que Toni Soler en serà el seu director i presentador.

Al portal de 3cat hi consta que “el programa, presentat per Toni Soler, ens apropa els principals temes del dia, en una temporada que es preveu intensa”. La temporada està sent intensa però Soler ja no s’encarrega d’explicar-la als seguidors d’Està passant. En aquest portal també s’hi llegeix que Soler comparteix la direcció del programa amb Roger Rubio, i que “està acompanyat al plató per Jair Domínguez i Òscar Andreu, dues de les veus més agosarades de l’humor a Catalunya”. A les “veus agosarades” de Domínguez i Andreu s’hi ha sumat les darreres setmanes la de Natza Farré, que també comparteix amb ells la presentació del programa. Des del 6 de novembre s’ha afegit a la roda de presentadors Queco Novell.

Soler va afirmar a finals de la temporada anterior d’Està passant que estava cansat de presentar-lo i es va especular amb la possibilitat que no hi posés a la cara si continuava ocupant la franja diària dels vespres de TV3. Finalment, però, es va incorporar a la seva presentació des del primer programa de la temporada actual, que es va emetre el 4 de setembre. En unes declaracions a RAC1, ja va afirmar a finals d’aquell mes que tenia compromisos, un rodatge, “coses diverses que em demanen disponibilitat”. “Sóc poc de compromisos diaris i porto sis anys a Està passant. Necessito que l’esquema canviï una mica i al programa li anirà bé”, va explicar per justificar la seva voluntat de deixar de presentar-lo.

El setembre del 2017, quan Està passant va començar a emetre’s a TV3 com una aposta de l’aleshores director de TV3, Vicent Sanchis, per portar l’humor independentista a la televisió pública, Soler va afirmar “No serem sectaris”. Ho han estat, des del primer programa fins el darrer. Aquest dimarts no hi van faltar ni la broma quasi diària sobre els retards de Rodalies –feta poques hores després que hi hagués un nou caos a la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat- ni una burla del nou ambaixador d’Espanya davant la Unesco, el socialista Miquel Iceta. Part del públic present al plató, fins i tot, va esbroncar l’ex-ministre de Cultura.

Està passant és un programa sectari i els seus presentadors no se n’estan d’infringir el Llibre d’Estil de la CCMA, que els obliga a no perjudicar la imatge de neutralitat de TV3 amb els seus missatges a les xarxes socials o en les seves intervencions públiques. Toni Soler, vinculat a Esquerra Republicana, encapçala aquest comportament, amb els seus articles dominicals partidistes dels diumenges al diari ARA i els seus posts a X. Aquest Onze de Setembre va protagonitzar un acte de la plataforma independentista Òmnium Cultural i va criticar la periodista Àngels Barceló perquè va lamentar, a la SER, que bona part de Catalunya no se sentia identificada amb el to independentista de les Diades dels darrers anys. Si ha deixat de presentar Està passant no és per tenir més llibertat per expressar les seves opinions identificades amb ERC. TV3 el va fitxar precisament perquè les expressés a través de la seva pantalla. I els seus hereus a la presentació del programa no rectificaran gens la línia que ha seguit des del 2017.

(Visited 7.228 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Toni Soler “passa”d’‘Està passant’”

Feu un comentari