La inflació a Espanya es modera tres dècimes al novembre i se situa en el 3,2%

El descens es deu a la caiguda del preu dels carburants i, en menor mesura, de l'electricitat

Una persona posa benzina
Una persona posa benzina

La inflació a Espanya va retrocedir tres dècimes al novembre i es va situar en el 3,2%, segons l’indicador avançat de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La moderació dels preus es deu, principalment, al descens del preu dels carburants i dels paquets turístics, ja que van ser superiors a les registrades en el mateix mes del 2022, i al dels aliments i begudes no alcohòliques, que van registrar increments tot i que menors que en el novembre del 2022. Pel que fa a l’electricitat, els preus també van caure, tot i que en menor mesura que fa un any. D’aquesta manera, en cas de confirmar-se aquesta dada avançada, la variació anual se situaria tres dècimes per sota de la de l’octubre, que va ser del 3,5%.

D’altra banda, la inflació subjacent, que no té en compte els aliments no elaborats ni productes energètics, es va reduir set dècimes, fins al 4,5%. Pel que fa a la variació mensual, la taxa va ser del -0,4% respecte al mes d’octubre, segons l’indicador avançat. La variació anual de l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) també es va situar en el 3,2%, tres dècimes per sota la registrada el mes anterior, mentre que la variació mensual va ser del -0,6%.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari