Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG demanen la tramitació urgent de la llei d’amnistia

La proposició de llei superarà el primer tràmit a la Mesa del Congrés dimarts de la setmana que ve

    El Congrés dels Diputats durant el debat d'investidura del socialista Pedro Sánchez (Congrés dels Diputats)

    Sumar, ERC, Junts, EH Bildu, PNB i BNG han registrat conjuntament aquest divendres un escrit en què sol·liciten a la Mesa del Congrés la tramitació pel procediment d’urgència de la proposició de llei d’amnistia que va presentar el PSOE en solitari el passat dilluns. De fet, els socialistes ja van demanar la tramitació urgent quan van registrar la llei.

    La norma superarà el primer tràmit el pròxim dimarts, quan la Mesa del Congrés la qualificarà i donarà llum verda perquè se sotmeti a la presa en consideració del ple. L’objectiu dels socis és aprovar-la a les Corts en pocs mesos, tot i que el PP busca fórmules per torpedinar-la i ha modificat el reglament del Senat –que controla amb majoria absoluta- per allargar els tràmits.

    Un cop qualificada per la Mesa, la llei d’amnistia obrirà el periple parlamentari amb la celebració del debat de presa en consideració, on previsiblement PP, Vox i UPN expressaran de nou la seva oposició a la norma. Si les aliances es mantenen, en aquest debat i votació s’imposarà de nou la suma del PSOE amb els seus socis per arribar a 178 vots, tots els que van investir el socialista Pedro Sánchez a excepció de la representant de Coalició Canària, Cristina Valido, contrària a la llei.

    El tràmit a la cambra alta serà més lent. Amb la reforma del reglament que han aprovat els populars, la Mesa del Senat,  controlada pel PP, podrà decidir si les iniciatives enviades des del Congrés es tramiten per la via d’urgència -en un termini de 20 dies- o pel procediment ordinari, que pot allargar-se dos mesos. Independentment de les traves que l’amnistia es trobi a la cambra alta, el Senat acabarà votant la llei i quan la majoria del PP la tombi, la norma tornarà al Congrés, que la votarà de nou i l’aprovarà amb la suma dels vots dels socis de Sánchez. Després es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

    (Visited 31 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari