Junts i PSOE arriben a un pacte per a la investidura del socialista Pedro Sánchez

Les negociacions dels últims dies s'han centrat en l'abast de la llei d'amnistia

Carles Puigdemont i Pedro Sánchez

La cúpula de Junts es torna a reunir aquest dijous a Brussel·les per ratificar un acord per a la investidura del socialista Pedro Sánchez, segons fonts de la negociació, acord al qual han arribat els negociadors de les dues formacions aquesta matinada a Brussel·les. I ho fan una setmana després de l’intent frustrat en què estava tot preparat per anunciar un pacte, però finalment no es va tancar.

En els últims dies la negociació i els intercanvis de documents han estat centrats en l’abast de la llei d’amnistia. El PSOE va acordar la setmana passada un text de l’oblit penal amb ERC. Però des de Junts consideren que no és suficient i han reclamat que la futura llei també beneficiï els casos no directament relacionats amb l’1-O que consideren lawfare. Caldrà esperar a la presentació de l’acord per veure com ha quedat aquesta qüestió.

Una vegada la cúpula de Junts ratifica l’acord al qual han arribat els negociadors, s’engegarà la maquinària al partit per avalar-lo amb una previsible consulta interna. I a Madrid, també hi haurà moviments per fixar la data d’investidura de Pedro Sánchez. Des de fa uns dies la presidenta del Congrés, Francina Armengol, va habilitar tots els dies per poder celebrar el ple d’investidura.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari