Els actes vandàlics provoquen gairebé la meitat dels retards de Rodalies de Catalunya

En el 2022 les pintades i els grafitis van generar un cost de 10,4 milions d'euros, és a dir, 28.000 euros al dia

Capçalera del vagó d'un tren de Rodalies ple de pintades (ACN)
Capçalera del vagó d'un tren de Rodalies ple de pintades (ACN).

Els actes vandàlics als trens i les vies fèrries de Catalunya han ocasionat nombrosos retards a Rodalies de Catalunya. Entre gener i agost s’han registrat més de 1.000 i molts d’ells han afectat els temps dels viatges. “Concretament, durant el mes de juliol, gairebé un 46% dels minuts de retard en Rodalies van ser a causa d’actes vandàlics”, expliquen des del Ministeri dirigit per Raquel Sánchez Jiménez.

La Generalitat ha defensat que els retards es deuen a la falta d’inversions per part de l’Executiu, encara que en l’actualitat la xifra destinada a Rodalies de Catalunya ha assolit xifres rècord. Durant la legislatura de Pedro Sánchez s’han adjudicat 2.781 milions d’euros i s’ha aprovat un pla d’inversió de 6.346 milions d’euros del 2020 al 2030. Del total de les incidències registrades per vandalisme en tota la xarxa espanyola de trens de rodalies la meitat es produeix a Catalunya, segons dades publicades per aquest mateix Ministeri recollits per Renfe.

Les pintades i els grafitis són un dels actes vandàlics més recurrents i que més perjudici provoquen a Catalunya. En el 2022 van generar un cost de 10,4 milions d’euros, és a dir, 28.000 euros al dia.

L’any passat van ser vandalitzats amb pintades 33.000 metres quadrats de superfícies de trens amb un total de gairebé 1.500 intrusions, la qual cosa va suposar quatre actes vandàlics d’aquest tipus al dia. Les empreses de neteja van emprar 4.000 hores a netejar les pintades, segons dades oficials de Rodalies.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari