Ferrocarrils de la Generalitat intenta ocultar una avaria al Funicular de Vallvidrera però una usuària la deixa al descobert

La passatgera replica el ‘post’ habitual de FGC assegurant que tots els seus trens funcionen segons l’horari previst dient que és mentida i denunciant les molèsties als veïns del barri

Un dels dos trens del Funicular de Vallvidrera en plena ascensió a la part superior del seu rescorregut

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) no només oculta moltes incidències dels seus serveis de tren a les tres línies principals –Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla de Segur- sinó que també ho fa o intenta fer-ho en les línies de funiculars i cremalleres que gestiona. Aquest fet es va tornar a posar de manifest el passat 28 d’octubre i el va fer pública una passatgera a la xarxa social X.

Com és habitual, FGC penja sistemàticament al seu portal institucional de X un missatge afirmant que “els trens circulen segons l’horari previst a totes les línies”. Ho fa dos o tres cops cada dia. Sovint, els usuaris aprofiten aquests missatges per desmentir l’afirmació que contenen i denunciar que hi ha retards, problemes o incidències en els trens de Ferrocarrils de la Generalitat. És el que va fer la usuària del Funicular de Vallvidrera, dissabte passat, després de veure el clàssic post de FGC dient que tots els seus combois funcionaven perfectament. “Tots No. El Funicular de Vallvidrera torna a funcionar malament”, va escriure i va afegir aquest comentari: “Recordar que per les que vivim al barri és un transport públic, més enllà d’una atracció turística”.

Un quart d’hora després, FGC es desdeia i reconeixia que hi havia problemes a la línia del Funicular de Vallvidrera: “Bon dia. Es tracta d’una avaria de les portes d’accés. El Funicular està funcionant amb la freqüència alterada. Estem treballant per solucionar la incidència”. FGC no va informar de la solució de la incidència. Va tancar el diàleg amb la passatgera que no es va voler quedar callada davant la temptativa d’amagar l’avaria amb aquesta informació: “Estem oferint un servei alternatiu de reforç per carretera. Disculpa la molèstia que t’hagi pogut ocasionar. Gràcies”.

El Funicular de Vallvidrera es va inaugurar el 1906 per unir la part alta de Sarrià amb Vallvidrera. Compta amb dos trens que salven un desnivell de 158 metres al llarg d’un recorregut de 736. Té tres parades: Peu de Funicular (Vallvidrera inferior), Carretera de les Aigües i Vallvidrera superior. Els vehicles tenen una capacitat de 50 persones. El fan servir unes 4.000 pcada dia.

Ferrocarrils de la Generalitat gestiona el Funicular de Vallvidrera des del 1979 però no li dedica una atenció especial. Al portal de FGC a X no hi ha cap perfil diferenciat per les línies de tren que gestiona. Tampoc pel Funicular de Vallvidrera, clar. Al web de l’empresa pública només hi ha un apartat dedicat a aquest Funicular amb els horaris que se suposa que ha de complir el servei. Si s’avarien les seves portes i el servei queda suspès només se n’assabenten els veïns que han de recórrer als autobusos alternatius per fer el recorregut previst. Amb una mica de sort, ho expliquen a X i aleshores s’escampa una mica la informació contra els interessos de FGC, del Departament de Territori i de la campanya del sector independentista que reclama el traspàs de Rodalies Renfe a la Generalitat.

(Visited 5.212 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari