L’Audiència Nacional confirma l’arxivament de la causa contra Oleguer Pujol per blanqueig

La sala penal diu que no hi ha prou indicis per seguir la investigació per l’operació immobiliària de Drago Capital

    Oleguer Pujol
    Oleguer Pujol

    L’Audiència Nacional ha confirmat l’arxivament de la investigació contra el fill petit de Jordi Pujol, Oleguer Pujol, desestimant així els recursos de la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat, Podemos i Grand Tibidabo, segons la interlocutòria avançada per El Món i a la qual ha tingut accés l’ACN. Les diligències formaven part d’una peça separada de la macrocausa que s’instrueix contra els Pujol, i en aquest cas concret s’investigava el fill petit i el seu soci Luis Iglesias per presumpte blanqueig en una gran operació immobiliària d’uns 3.000 milions d’euros per la venda de 1.152 locals i immobles de Banc Santander, l’any 2007, a través de la societat Drago Capital.

    Aquest juliol, el magistrat instructor, Santiago Pedraz, ja va arxivar aquesta part tot afirmant que d’allò investigat fins ara “no resulta degudament justificada la perpetració de cap delicte”. Els indicis subministrats per obrir la causa, afegia, “van ser simples sospites, no aptes per seguir un procediment penal”. L’any 2021, Pedraz ja havia arxivat la part que afectava el soci d’Oleguer Pujol en considerar que no estava prou justificada la participació de Luis Iglesias en els fets.

    Ara, la sala penal de l’Audiència Nacional ha confirmat l’arxivament en considerar que no hi ha prou indicis de delicte per continuar investigant el petit dels Pujol Ferrusola. No obstant això, Oleguer Pujol continua sent investigat, al costat de la resta de germans i del seu pare, en la causa pels comptes a Andorra.

    (Visited 43 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari