Pedraz deixa el cas Pujol en espera de la data del judici

L'instructor tanca la fase d'accés als documents mentre la defensa manté que la queixa que no pot accedir a tots

Jordi Pujol
Jordi Pujol

Santiago Pedraz, el magistrat instructor del cas Pujol a l’Audiència Nacional, ha tancat la fase d’accés als documents personals, que havia mantingut la causa aturada durant mesos, segons la darrera documental agregada al sumari i revelada per Vozpópuli.

Aquesta decisió reactiva el progrés del cas, superant l’estira-i-arronsa entre l’Audiència Nacional i la defensa, i eleva les actuacions a la sala penal perquè posi data al judici oral tres anys després que l’expresident català Jordi Pujol i els seus set fills fossin processats, i dos anys després que s’obrís judici oral contra ells per set delictes fiscals, associació il·lícita i blanqueig de capitals, entre altres delictes.

Pedraz ha conclòs, un any després d’acordar que deixaria fora documents no integrants del cas o que afectaven la intimitat dels investigats, que s’ha garantit l’accés dels Pujol als documents perquè puguin indicar quins volen apartar.

La defensa de la família de l’expresident insisteix que no ha pogut accedir a tota la documentació, afegeix la mateixa informació, ja que indica que persisteixen problemes per a la descàrrega digital d’arxius, però Pedraz ha considerat que la plataforma del Ministeri de Justícia va garantir la possibilitat de descarregar els documents.

A diferència de l’Advocacia de l’Estat, que va retirar l’acusació contra Jordi Pujol, la Fiscalia Anticorrupció demana nou anys de presó per a l’expresident de la Generalitat i penes de presó d’entre 2 i 30 anys per als seus fills.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari