Feijóo diu que la UE “examinarà” l’amnistia i recorda les sancions a Polònia per degradar l’Estat de dret

El líder del PP avisa que Europa "és molt sensible" en assumptes com la "malversació" de fons

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest divendres que la Comissió Europea “examinarà” el contingut d’una eventual llei d’amnistia i ha recordat les sancions a Polònia per degradar l’Estat de dret. “A més d’esborrar els delictes contra la unitat de la nació, s’esborren els de la malversació de fons públics, amb els quals la Unió és molt sensible”, ha afirmat en una entrevista a Canal Sur Radio.

Segons ha dit Feijóo, el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, li va traslladar ahir que el seu “deure” és estudiar el text i veure si està en contra dels “principis bàsics del dret europeu”. “L’amnistia no té cabuda a la constitució”, ha insistit el dirigent popular.

Feijóo diu que “Europa segueix amb molt interès tot el que passa als països membres i ha establert sancions a Polònia d’un milió d’euros diaris per atemptar contra l’Estat de dret i ha congelat els fons Next Generation pel mateix”, i ha recordat que aquest cap de setmana farà a Andalusia un nou acte de protesta al carrer contra un possible perdó als encausats del ‘procés’.

Preguntat per altres assumptes, Feijóo s’ha referit a una possible reorganització interna del partit. En aquest sentit, ha dit que presidirà el grup parlamentari i en serà el portaveu en assumptes de política general. “No canviaré un equip que ha guanyat les eleccions, però sí que he de fer ajustos perquè el meu protagonisme al Congrés és diferent i ens hem de preparar per a una eventual repetició electoral o una època d’oposició”, ha argumentat.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari