Desarticulat un grup criminal que sabotejava torres de comunicacions per robar empreses

Els Mossos d'Esquadra detenen tres membres de la banda i comissen inhibidors de freqüència i sistemes electrònics de seguiment

Cotxe dels Mossos d'Esquadra (ACN)
Cotxe dels Mossos d'Esquadra (ACN)

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a empreses a qui atribueixen vuit assalts i un delicte de danys per haver provocat sabotatges en infraestructures de comunicacions, i ha detingut tres persones d’entre 23 i 31 anys. L’organització disposava d’una alta tecnificació, i tallava amb radials el cablejat de torres de telecomunicacion,s seleccionades prèviament, per provocar talls de subministrament a les companyies que volia assaltar. Així, inhibia possibles senyals d’alarmes, malmetien la cobertura de telefonia mòbil i provocaven problemes en la recepció d’emissores de ràdio i televisió i també d’Internet.

Els arrestos i identificacions són el resultat de dues investigacions policials iniciades arran de les denúncies per sabotatges a torres de comunicacions de l’àrea de Girona que van tenir lloc el mes d’agost, i vuit robatoris amb força a empreses entre el juliol i l’octubre d’enguany a empreses de l’àrea de Girona, el Bages i el Maresme. Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal van concloure que els autors dels vuit robatoris formaven part d’una organització criminal altament especialitzada.

El passat 16 d’octubre, un cop recollits els suficients indicis per acreditar la participació dels investigats, es va dur a terme l’explotació del cas. Es van fer dues entrades i escorcolls a Blanes (Selva) i Llinars del Vallès (Vallès Oriental) on es van intervenir telèfons, radials, trepants, una estació de soldar, bombones d’oxigen, una escopeta de balins, inhibidors de senyal, serres, cisalles, becs de lloro, eines diverses, aparells OBDII, volumètrics, localitzadors, dispositius de seguiment GPS, discs durs, ordinadors, càmeres de fotografia amb objectius i una caixa forta.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 19 d’octubre davant del jutjat d’instrucció de Figueres pels robatoris amb força, i el dia 20 d’octubre davant del jutjat d’instrucció d’Olot pels danys a les torres de telecomunicacions. La investigació continua oberta a l’espera que es puguin desprendre indicis de participació dels investigats en més fets, o d’altres persones.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari