L’ANC es decanta per la unilateralitat perquè el referèndum a l’escocesa “ja s’ha explorat”

Feliu aposta per un referèndum de ratificació de l'1-O o per unes eleccions plebiscitàries

    Dolors Feliu, la presidenta de l'ANC, en una compareixença (ACN)

    L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es decanta per la unilateralitat perquè considera que un referèndum a l’escocesa, com proposa el govern de la Generalitat, és una “pantalla que ja hem explorat”. Així és com l’entitat independentista ha valorat la proposta del cap de l’executiu català, Pere Aragonès, després de fer públic l’informe sobre l’acord de claredat.

    La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha apostat per organitzar un referèndum que ratifiqui l’1-O a Catalunya o convocar eleccions plebiscitàries amb la mateixa finalitat. Feliu ha lamentat que l’informe s’emmarqui en l’ordenament jurídic de l’Estat espanyol, i ha apuntat també que les negociacions sobre la investidura del socialista Pedro Sánchez tenen l’objectiu “d’abandonar la idea de la independència”. “Anirem cap a una acomodació dins l’Estat”, ha advertit Feliu, que ha apuntat que una repetició electoral i un “bloqueig” no seria una “mala idea”.

    En una conferència al Fòrum Europa – Tribuna Catalunya, la presidenta de l’ANC ha insistit que “no s’està oferint cap via per assolir la independència dins la legalitat espanyola”. Segons ella, l’única oferta que hi ha sobre la taula és investir el president del govern espanyol a canvi de l’amnistia, que afectarà també els “actes violents de cossos de seguretat de l’Estat”, ha recordat. Tot i això, Feliu ha remarcat que l’Assemblea no està “en contra” de l’amnistia perquè afecta la gent “represaliada”. “Hauria de ser una finestra d’oportunitat”, ha valorat.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari