L’ANC reclama a ERC i Junts que exigeixin el reconeixement de l’1-O per negociar a Madrid

L'entitat alerta dels "perills" de perdre de vista l'objectiu de la independència

Dolors Feliu, presidenta de l'ANC

L’ANC ha reclamat a ERC i Junts que exigeixin un “reconeixement explícit” de l’1-O per negociar la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern d’Espanya.

En un comunicat, l’entitat que encapçala Dolors Feliu ha considerat que “qualsevol negociació” amb un partit que aspiri a governar Espanya “només pot ser assumible” si es reconeix que l’1-O “va ser l’acte de sobirania que refrenda Catalunya com a subjecte polític en conflicte amb l’Estat”.

L’ANC, que ha alertat dels “perills” de perdre de vista la independència com a objectiu, també ha reclamat a ERC i Junts que es posin d’acord “per activar la majoria independentista i fer efectiva la independència”, en lloc de “votar presidents de l’Estat repressor”.

“Només amb el fet de no arribar a cap acord amb les institucions espanyoles que no sigui respecte al que el Parlament decideixi per fer efectiva la independència, podem afeblir i precipitar la fallida de l’Estat i abocar els partits espanyols a la necessitat de resoldre el conflicte català si volen governar l’estat”, sosté l’ACN en el mateix comunicat.

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari