Sánchez transmet al PSOE la seva confiança en l’acord d’investidura

Óscar Puente defensa que és "bo" que "aquelles persones que s'han situat fora del sistema retornin"

Pedro Sánchez amb la comissió negociadora de la investidura (ACN)

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, s’ha mostrat convençut que malgrat la “complexitat” de l’entesa, finalment assolirà un acord amb els grups parlamentaris que han de fer possible la seva investidura. Sánchez ha transmès aquest missatge a la comissió negociadora que s’ha reunit aquest dimarts a la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid.

Un cop acabada la reunió, el diputat socialista i membre de la comissió Óscar Puente ha afirmat que hi ha plena “confiança” en la investidura, i ara cal “anar madurant els acords” perquè es faci realitat. Preguntat per si considera positiva una amnistia encara que els líders independentistes no renunciïn a la via unilateral, Puente ha afirmat que és “bo” que “aquelles persones que s’han situat fora del sistema retornin”, perquè això permet que “tots els ciutadans del nostre país tinguin una via democràtica perquè les seves inquietuds es puguin desenvolupar a nivell institucional”.

“Això és bo per a la convivència i per a Espanya”, ha dit el socialista, que ha desitjat que “tant de bo que tothom pugui fer política dins de la legalitat”, perquè “aquesta és la major aspiració que ha de tenir un Estat que vol conviure”. D’altra banda, Puente ha recordat que el PSOE sempre actuarà “dins de la Constitució” i, per tant, les qüestions que estiguin fora del marc constitucional “no es poden incorporar” a l’acord.

La comissió negociadora del PSOE, que treballa sense focus, està formada per la vicesecretària general del partit, María Jesús Montero; el secretari d’Organització, Santos Cerdán; el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; la portaveu del PSOE, Pilar Alegría; els portaveus al Senat i al Congrés, Eva Granados i Patxi López; el diputat Óscar Puente; la secretària de Política Internacional, Hana Jalloul; i el diputat José Ramón Gómez Besteiro.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari