PSC i Junts eviten que el ple sobre Rodalies proposat per Aragonès es faci de manera immediata

ERC demana als exconvergents que rectifiquin i veu una "pinça" amb els socialistes per dilatar el calendari

Pere Aragonès

PSC i Junts han evitat que el ple monogràfic al Parlament de Catalunya sobre Rodalies sol·licitat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, es faci de manera immediata, com havia demanat el govern català. En votació a la Junta de Portaveus, s’ha acordat que primer es faci un ple monogràfic sobre energia, serà la setmana que ve ajuntant una petició de PSC i una de Junts; i que el ple sobre seguretat demanat per PSC sigui el 7, 8 i 9 de novembre.

Així doncs, s’ha deixat per a finals de novembre el ple sobre Rodalies. Serà en el marc del ple ordinari del 21,22 i 23 de novembre, uns dies abans que acabi el termini per a la investidura del socialista Pedro Sánchez. ERC lamenta que Junts hagi prioritzat les propostes del PSC per “interès partidista” i els demana que rectifiquin.

Fonts del grup parlamentari d’ERC retreuen a Junts que “hagi endarrerit la necessitat de buscar solucions en l’àmbit ferroviari” alineant-se amb el PSC i amb la “complicitat” de Vox. Els republicans recorden que tant al debat de política general de l’any passat com el d’aquest setembre el Parlament va aprovar propostes, també dels socialistes, sobre el traspàs de Rodalies. I insten Junts a “rectificar”.

Segons ERC, corregir de manera urgent el pèssim servei ferroviari de l’Estat a Catalunya és una “prioritat” i no entenen la “pinça” de Junts i PSC per dilatar aquest tema en el calendari.Segons fonts d’En Comú Podem, el seu grup ha prioritzat els plens sobre energia i sobre Rodalies, ja que consideren que són els dos més urgents.

Declaració sobre Hamàs i Israel
Un altre dels temes que s’ha abordat a la Junta de Portaveus d’aquest dimarts és la necessitat d’acordar una declaració institucional sobre el conflicte entre Hamàs i Israel abans del ple de la setmana que ve. De moment, tant Cs com Junts han presentat una proposta de text.

En cas que hi hagi acord, la Junta de Portaveus s’haurà de tornar a reunir en els pròxims dies per ratificar el text acordat i que aquest es pugui llegir en el marc del ple del Parlament.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari