Per què Laporta s’entesta a repel·lir els socis del Lluís Companys?

Graderia de l'Estadi Olímpic Lluís Companys

Foto: FC Barcelona

La coincidència del partit Barça-Betis amb el concert de Joaquín Sabina al Palau Sant Jordi va ser, com s’esperava i es temia, una altra demostració de negligència i poca traça dels responsables de mobilitat del FC Barcelona, Jordi Portabella, i de l’Ajuntament, que pot recaure en la figura del gerent de l’Àrea de Mobilitat, Infraestructures i Serveis Urbans, Xavier Patón. Els testimonis del caos circulatori al final del partit i del concert asseguren que va ser històric i inenarrable, demostrant-se que no van servir de res els esforços comunicatius per ambdues parts, en les hores prèvies del partit, intentant dissimular la veritable naturalesa d’un problema que, per altra banda, no té solució ni hi ha la menor voluntat política d’afrontar-lo.

La principal raó és que el mateix Ajuntament de Barcelona, en efecte, no té cap intenció de canviar les regles del joc, que són radicalment diferents quan el Barça juga al Lluís Companys respecte de les que s’apliquen quan es programen concerts al Palau Sant Jordi o en el mateix Estadi Olímpic. L’afició blaugrana té completament prohibit acostar-se a la muntanya amb cotxe, les motos són allotjades en un espai on els lladres es posen les botes a cada partit -robatoris i vandalisme que ja han estat denunciats al club sense cap reacció- i als socis que hi van a peu se’ls obliga a utilitzar els diferents accessos recomanats.

Per contra, la majoria dels assistents al concert van fer servir el cotxe particular i, sense trobar la menor oposició ni control per part de la Guàrdia Urbana ni de la seguretat del club, van acabar envaint espais teòricament prohibits, inclòs el pàrquing reservat als autocars de les penyes del club, habitualment buits.

També els pocs vehicles autoritzats per a la cobertura o els serveis del partit de Lliga contra el Sevilla van haver de patir les conseqüències del gran col·lapse a la sortida de l’estadi. Hi ha, doncs, dues vares de mesurar, exigent i rigorosa per als aficionats al futbol i laxa i molt permissiva per als assistents als concerts. Per algun motiu complicat de desvelar, o per deixadesa, Laporta no ha estat capaç de negociar la menor concessió per part dels responsables de la mobilitat de l’Ajuntament. Tampoc de defensar una millor accessibilitat als socis i simpatitzants i molt menys que, en cas de coincidència, com va passar -i tornarà a succeir en dos partits més, els del Reial Madrid i l’Athletic-, les limitacions i restriccions s’apliquin als dos col·lectius indistintament.

Ara ja se sap que l’Ajuntament, encara que torni a anunciar extraordinàries mesures prèvies sobre la mobilitat per a tots els públics, a l’hora de la veritat només seran d’aplicació severa als seguidors del Barça. Això sí, amb la complaença de la junta de Joan Laporta, entestada a repel·lir la totalitat dels socis que encara persisteixen a pujar a Montjuïc.

(Visited 692 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari