Més de vint entitats demanen a l’Ajuntament de Barcelona aturar la caça de senglars

Reclamen optar pel mètode de la immunocontracepció per controlar la població d’aquests animals

Senglars a Barcelona (CCMA)
Senglars a Barcelona (CCMA)

Libera!, Depana i una vintena més d’entitats han reclamat a l’Ajuntament de Barcelona aturar la captura amb sacrifici i la caça de senglars. En una carta dirigida a l’alcalde, Jaume Collboni, li han demanat una reunió urgent per traslladar-li la necessitat d’optar per la immunocontracepció com a mètode “més eficaç i ètic” per controlar la població de senglars a l’àrea metropolitana i a la serra de Collserola.

Les entitats asseguren que hi ha estudis que demostren la ineficàcia de la matança d’exemplars per controlar la població, que fins i tot provoca que augmentin progressivament. Asseguren que si se’ls caça menys, l’esperança de vida augmenta i dediquen els recursos a viure més i es reprodueixen menys.

Al seu parer, l’actual gestió és un “autèntic despropòsit que malbarata els diners públics”. Demanen que Barcelona sigui una ciutat capdavantera en protecció dels animals i gestió ètica de la superpoblació de determinades espècies de la fauna silvestre.

Recorden que el mètode de la inhibició reproductiva va ser objecte d’un estudi pilot per part de Manel López-Béjar, degà de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona i signant de la petició. La recerca va concloure que és el millor mètode de control poblacional de senglars, perquè suprimeix la funció reproductiva de l’animal sense provocar-li cap perjudici. La vacuna, expliquen les entitats, va ser eficaç en totes les femelles i s’ha aplicat amb bons resultats a Terrassa, Sant Cugat, Matadepera i Vacarisses.

(Visited 181 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari