PSC i PSOE avisen a Junts i Esquerra que el referèndum “aprofundeix en la discòrdia”

Les dues formacions aposten, en canvi, pel "diàleg" dins la Constitució

El secretari general del PSOE i president del govern central en funcions, Pedro Sánchez

PSC i PSOE han rebutjat en un comunicat conjunt la proposta d’ERC i Junts per Catalunya per a la investidura perquè “aprofundeix en la ruptura i la discòrdia”. Els dos partits independentistes han pactat aquesta tarda al Parlament reclamar als partits catalans a Madrid no donar suport a una investidura d’un govern espanyol “que no es comprometi a treballar per fer efectives les condicions per a la celebració del referèndum”.

Al comunicat conjunt de PSC i PSOE no es fa esment explícit d’aquesta qüestió però s’aposta pel diàleg per “superar la divisió i no per aprofundir en la ruptura i la discòrdia que tanta tensió va generar de forma estèril a Catalunya i a la resta d’Espanya”. “Per aquest camí no hi ha avenç possible”, afirma el text.

L’escrit continua assegurant que “el camí” és el de la “convivència i la cohesió, l’enteniment i el progrés econòmics i social de Catalunya i de la resta d’Espanya, sempre dins la Constitució”.

Finalment, el comunicat recorda que en les darreres eleccions estatals, el 23 de juliol, la societat catalana ha “apostat de manera àmplia per un govern progressista que continuï la senda del diàleg, acords i concòrdia iniciada fa quatre anys, i no per mirar el pitjor passat sinó per seguir construir junts un futur millor”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari