Feijóo trucarà a García-Page per buscar suports per a la investidura i contra l’amnistia

El president de Castella-la Manxa considera que la via que proposen els independentistes "no té base moral"

    El líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo

    Foto: @NunezFeijoo

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, trucarà en les pròximes hores al president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, segons han confirmat fonts del PP aquest dijous. Els populars aspiren al suport de diputats del PSOE de Castella-la Manxa com a últim recurs per superar el llindar de la majoria absoluta a les votacions de la setmana que ve, aprofitant que alguns socialistes com García-Page estan en contra de l’amnistia. Segons recull eldiario.es, però, el president castellanomanxec ja ha avançat que atendrà la trucada “per cortesia”, però “no per negociar res sobre la investidura”.

    El líder del PP sosté que la trucada a García-Page s’emmarca en la ronda de contactes “amb els presidents autonòmics” que ell mateix va anunciar després que Felip VI li encarregués la tasca de sotmetre’s a una investidura. No obstant això, la decisió de trucar el president de Castella-la Manxa s’ha anunciat després que aquest dimecres García-Page hagi expressat les seves crítiques davant un possible acord entre el PSOE i els grups independentistes per a l’amnistia a canvi de la investidura de Pedro Sánchez, perquè segons el seu criteri, una amnistia “no té base moral”.

    El cap de l’executiu castellanomanxec va assistir aquest dimecres a la presentació del llibre de l’exvicepresident del govern central Alfonso Guerra, on aquest, i també l’expresident Felipe González, van criticar durament Sánchez i l’amnistia. En l’acte, García-Page també va manifestar el seu desacord amb aquesta via i va afirmar que no es pot formar govern “a qualsevol preu”. A més, va aconsellar a Sánchez escoltar les opinions de Guerra i González perquè van ser els qui van protagonitzar “el major èxit” electoral de l’esquerra.

    (Visited 65 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari