Sumar acusa Feijóo d’orquestrar una campanya de “boicot” al català a Europa

Urtasun assegura que el PP està "demanant als seus col·legues conservadors que no permetin el reconeixement"

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha denunciat aquest dilluns una campanya de “boicot” per part del  líder de PP, Alberto Núñez Feijóo, contra el reconeixement oficial del català a les institucions europees.

Ernest Urtasun ha afirmat que el PP està “demanant als seus col·legues conservadors a Europa que no permetin que aquest reconeixement es produeixi demà”, en referència als dubtes que països com Suècia o Finlàndia han expressat abans de la reunió de ministres que ha de tenir lloc aquest dimarts a Brussel·les per abordar el reconeixement per part de la Unió Europea.

Per això, Urtasun ha “exigit” a Feijóo que “cessi immediatament el boicot als interessos del seu país a Europa”, i s’ha mostrat esperançat que els treballs avancin aquest dimarts a la reunió de ministres europeus perquè el català, el basc i el gallec “aviat” puguin ser llengües de ple ús a la Unió Europea.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari