L’ajuntament de Barcelona talarà 550 palmeres datileres

Un informe extern encarregat per Parcs i Jardins no pot establir la causa de la caiguda de la que va matar una jove el 3 d’agost

La caiguda de part d'una palmera va causar la mort d'una noia el 3 d'agost al barri barceloní del Raval

Tècnics de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de l’ajuntament de Barcelona han revisat de forma preventiva 1.224 palmeres datileres i han proposat que s’han talin 550. A més, l’ajuntament ha decidit accelerar el pla de substitució d’aquest tipus de palmeres, que es va iniciar el 2014, i ha modificat el Pla de gestió de risc de l’arbrat amb nous criteris més restrictius per millorar l’avaluació del perill que representen per la ciutadania. Avui se n’han talat 308.

Aquestes mesures s’han adoptat arran de la investigació oberta després que la caiguda d’una palmera datilera, el 3 d’agost, causés la mort d’una jove a la plaça Emili Vendrell, al barri del Raval. L’informe extern i independent encarregat per Parcs i Jardins a una empresa d’arboricultura especialitzada en patologies d’arbres i palmeres per determinar els motius de la caiguda sobtada de la palmera ha conclòs que no es pot establir cap causa principal que expliqui el trencament. Apunta que la causa de la caiguda no era previsible, que cap factor va permetre actuar de forma preventiva i que la palmera presentava un aspecte normal, sense defectes interns.

Quan passi el període de sequera actual és previst que es plantin noves palmeres que substitueixin les que ara s’eliminaran.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari