El Madrid serà el gran enemic del Barça en el cas Negreira

El jutge reforça la seva legitimitat com a part afectada i ja parla d'una corrupció sistemàtica al futbol espanyol

L'exvicepresident del Comitè Tècnic dels Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira

A la tornada de les vacances, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, de Joaquín Aguirre, s’ha afanyat a dictar una interlocutòria sobre el cas Negreira amb disposicions sobre la pretensió principal de la causa que no són precisament encoratjadores per a la defensa del Barça. Responent a la petició del Barça i de Josep Maria Bartomeu d’excloure el Reial Madrid com a part afectada, el jutge sosté no només que li assisteix el ple dret a sentir-se ofès, sinó que convida que la resta dels clubs, qualsevol dels que hagi jugat contra el FC Barcelona en el llarg període investigat, se senti igual de legitimat per sumar-se a la postura madridista.

El magistrat precisa que no hi ha indicis de compra concreta d’un o de diversos partits i es refereix, però, a un estat de ‘corrupció sistemàtica’ al futbol espanyol sobre la base de l’informe de la Guàrdia Civil sobre el rol d‘Enríquez Negreira al Comitè Tècnic d’Àrbitres, a qui considera pràcticament l’únic responsable de l’avaluació dels àrbitres i també dels seus ascensos, descensos i de la seva aptitud en un moment determinat per ser designats a un nombre més elevat o restringit de partits. És a dir que, d’acord amb l’informe que ja obra a poder el jutge, Negreira decidia si un àrbitre podia ser de Primera i Internacional, o de Segona i, per tant, com a directe resultat del seu criteri, si podia guanyar més o menys diners. Per a la Guàrdia Civil és evident que Negreira influïa, i molt, qui arbitrava aplicant criteris molt poc objectius i sospitosos d’arbitrarietat.

Al jutge li tocarà ara decidir si aquest material pot provar els delictes de corrupció esportiva i el d’administració deslleial, tot i que la interlocutòria sembla indicar que a l’hora de formalitzar les dues acusacions es mantindran.

En una altra interlocutòria, el jutge obre una peça separada sobre el delicte de blanqueig de diners perquè entén que així avançarà més de pressa la resta i rebutja imputar Albert Soler per prevaricació i ocultació d’informació en la seva actuació pública després de deixar el Barça. També ha requerit a la Reial Federació Espanyola de Futbol, a qui no admet com a acusació particular, els qüestionaris respostos pels àrbitres sobre la seva relació amb el fill d’Enríquez Negreira, documentació interna del Col·legi d’Àrbitres i l’informe de l’Àrea d’Integritat de la Federació sobre el cas.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari