On ha vinculat ‘The Washington Post’ la trama russa del procés amb Carles Puigdemont?

En l’editorial que va publicar aquest dijous 31 d’agost, titulat “La paràlisi política d’Espanya podria satisfer Rússia”. The Washington Post hi analitza la situació política a Espanya i la necessitat que té Pedro Sánchez dels vots dels independentistes catalans per aconseguir la seva reelecció com a president del país. Aquesta situació representa, segons l’editorialista, “un estancament en què nacionalistes de diversos tipus són decisius en la investidura del nou president i que això pot dur al trencament d’Espanya. “És una mala notícia per a Madrid i una bona notícia per a Moscou, que intenta activament sembrar la discòrdia als països occidentals”, assenyala.

L’editorial afirma també que “Espanya és un país de gran èxit que va construir una democràcia vibrant per superar el llegat amarg del feixisme, la tirania i la intolerància sota Francisco Franco, el dictador que va morir fa mig segle. No obstant això, ara corre el risc de convertir-se en un relat dels perills d’interessos estrets que tergiversen la majoria. Això agradaria a autocràcies com Rússia, a la qual el senyor Puigdemont va demanar ajuda en la seva campanya per trencar els vincles amb Espanya. Això subvertiria el model de democràcies vibrants i pluralistes que Europa s’ha esforçat per representar”.

Els polítics i mitjans independentistes continuen considerant la trama russa del procés un invent per perjudicar la seva causa. Gonzalo Boye, l’advocat de Carles Puigdemont, insisteix periòdicament en aquesta tesi. Fa uns dies encara limitava la trama russa del procés independentista a la traducció al català feta per Josep Lluís Alay, el cap de l’Oficina de Puigdemont, d’un llibre sobre espionatge rus. The Washington Post, en canvi, té clar que l’ex-president català va demanar ajuda a Rússia per trencar els vincles amb Espanya. I ho explica en una editorial.

(Visited 493 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari