Evacuats els tres excursionistes rescatats a Certascan

Els senderistes, que estan estables, han passat la nit al refugi amb els GRAE i un metge del SEM

Operació de rescat dels GRAE a Certascan

Els Bombers de la Generalitat han evacuat ja amb l’helicòpter de rescat les tres persones que diumenge van rescatar a Certascan (Pallars Sobirà), dues d’elles amb signes d’hipotèrmia greu, mentre feien la ruta de la Porta del Cel. La meteorologia a la zona ha impedit durant el matí l’enlairament dels mitjans aeris per fer l’evacuació amb seguretat, però finalment, a les 12.48 hores, un helicòpter de rescat, que s’ha enlairat des de la Seu d’Urgell, ha pogut evacuar i traslladar els excursionistes a Tírvia, on els esperava una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que els ha dut amb pronòstic lleu a l’Hospital Comarcal del Pallars.

Els tres excursionistes van quedar atrapats a causa del temporal, i un d’ells va poder anar pel seu propi peu al refugi que hi ha a la zona i va poder avisar de la situació dels seus companys, tot i que va perdre la consciència per la hipotèrmia una vegada va arribar-hi. A causa del mal temps, els bombers van fer el rescat a peu per la impossibilitat dels mitjans aeris d’enlairar-se. En localitzar els senderistes que no havien pogut anar al refugi, els quals es trobaven a uns 2.600 metres d’altitud, el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) va atendre a la mateixa muntanya un dels excursionistes per hipotèrmia, el qual els Bombers van traslladar al refugi amb una llitera.

Fins a aquest matí, les dues persones que presentaven una hipotèrmia greu han evolucionat favorablement, estaven estables i han estat monitorades en tot moment al refugi pel metge del SEM i els membres del GRAE, i avui ja han estat avaluades pel SEM com a ferides lleu.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari