Un tren de Ferrocarrils de la Generalitat que transportava potassa al Port de Barcelona va descarrilar dimarts

Un expert explica a Catalunya Informació que aquesta incidència, de la qual no va informar FGC, es pot deure a l’escalfament de les vies causat per l’onada de calor

Un dels trens de Ferrocarrils de la Generalitat que transporta potassa des de les mines del Bages al Port de Barcelona

Un tren de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que transportava potassa de les mines de la comarca del Bages al Port de Barcelona va descarrilar la tarda de dimarts. Aquest descarrilament, del qual no va informar la companyia pública és el tercer que es produeix els darrers vuit dies. El 15 d’agost, un talgo València-Barcelona que circulava sense passatgers va descarrilar a l’altura de Sitges. El passat dimarts, el mateix dia que va descarrilar el tren de FGC, també ho va fer un de mercaderies de Renfe entre les estacions de Marça-Falset i Els Guiamets.

El descarrilament del tren de Ferrocarrils de la Generalitat s’ha sabut aquest dijous per una notícia de Catalunya Informació  en la qual Joan Carles Salmeron, autor del llibre “Els trens de la sal. Un segle de Ferrocarril i mineria al Bages”, ha afirmat que molt probablement el descarrilament s’hagi degut al sobreescalfament de les vies causat per l’onada de calor que estem patint. Aquest sobreescalfament es coneix com a “garrot” en la terminologia ferroviària i es deu, segons Salmeron, a que “els carrils pesen molt i l’augment de temperatures fa que es deformin de forma ràpida”. Aquest expert ha afirmat també, en les seves declaracions a l’emissora pública, que els darrers anys s’han produït molts “garrots”.

Fa més de 40 anys que Ferrocarrils de la Generalitat gestiona el transport de sal, potassa i altres mercaderies des de la comarca del Bages fins el port de Barcelona. En aquest període hi ha hagut diversos descarrilament, el més important dels quals es va produir el 14 de desembre del 1992 al túnel de Rajadell. Ni en aquest accident ni en els que hi ha hagut posteriorment ha calgut lamentar víctimes personals.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari