Sumar es mostra “optimista” pel que fa a les negociacions amb Junts

Yolanda Díaz i Aina Vidal defensen que les converses han de ser "discretes" perquè donin fruits

    Els diputats electes de Sumar-En Comú Podem Júlia Boada, Félix Alonso, Aina Vidal i Gerardo Pisarello (ACN)

    Els comuns veuen “un bon senyal” el “silenci” de Junts per Catalunya, tal com ha expressat la diputada de Sumar Aina Vidal aquest dimecres, després de recollir l’acta a la cambra baixa espanyola. “Estan fent el mateix que nosaltres, continuar negociant, mantenir-se a la taula i no fer declaracions creuades als mitjans”, ha defensat Vidal. “És el que han de fer tots els partits responsables. Esperem que tot surti bé, estic convençuda que així serà”, ha reblat.

    Vidal s’ha mostrat “convençuda que tots els partits farem el que ens pertoca”, estaran “a l’altura” i serà possible una Mesa “plurinacional, progressista i favorable a poder parlar de tot”. En aquest sentit, ha defensat la “discreció” en les negociacions també amb Junts, els vots dels quals seran decisius.

    Per la seva banda, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, s’ha mostrat “optimista” amb les negociacions per a la Mesa del Congrés i ha assenyalat que “el senyor (Jaume) Asens i jo mateixa estem negociant amb discreció i al màxim nivell” amb la formació de Carles Puigdemont. Com Vidal, Díaz ha defensat que perquè les converses siguin “fructíferes” han de ser “discretes” i s’ha mostrat “optimista sobre el futur del nostre país”.

    La proposta d’Armengol

    Preguntada per la proposta del PSOE perquè Francina Armengol presideixi el Congrés, Vidal ha subratllat el seu “perfil marcadament plurinacional i molt contundent en moments complexos com el 155”, i ha assenyalat que “entén la importància de la llengua i la identitat” en venir de les Illes Balears.

    Per altra banda, Díaz ha valorat molt positivament la proposta dels socialistes i ha “felicitat” i “desitjat sort” a Armengol. Al respecte, la líder de Sumar ha destacat que “el Congrés quedarà en molt bones mans i la seva presidència denota característiques molt importants a l’Espanya diversa del segle XXI”.

    (Visited 37 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari