Puigdemont reclama “fets comprovables” a 24 hores de la constitució del Congrés

L'expresident de la Generalitat afirma que "els punts cardinals" de la seva posició "no han variat"

  L'eurodiputat de Junts Carles Puigdemont en roda de premsa (ACN)

  La configuració de la nova Mesa del Congrés dels Diputats continua en l’aire a 24 hores de la constitució de la cambra baixa aquest dijous. Els set diputats de Junts, que celebraran l’executiva dues hores abans, seran decisius. L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat aquest dimecres que “calen fets comprovables abans de comprometre cap vot”, sigui per la Mesa o per una eventual investidura.

  En una piulada al seu compte de Twitter, l’eurodiputat de Junts també ha assegurat que “els punts cardinals de la nostra posició no han variat, per més pressions i corredisses de darrera hora que hi hagi, i algun insult que se’ls descontrola”. Els missatges arriben amb comptagotes per part de Junts, que ha imposat el silenci en les negociacions.

  Junts per Catalunya ha convocat una executiva telemàtica aquest dijous a les vuit del matí, dues hores abans de la constitució del Congrés. L’aritmètica del 23-J ha fet que els seus diputats siguin transcendentals per a fer decantar la balança, amb els blocs progressista i conservador empatats a vots. El PSOE ha proposat l’expresidenta balear Francina Armengol, amb bona relació amb nacionalistes i independentistes, com a presidenta de la Mesa, per a intentar atraure aquestes formacions.

  En aquest context, Puigdemont ha advertit que no tenen “cap confiança en els partits polítics espanyols” i que “tota precaució és poca i les promeses no ens escalfen ni ens refreden”. L’expresident ha deixat clar que “no va de tenir un càrrec” dins la Mesa ni de la investidura. “No podem avançar nacionalment a base de promeses formulades per qui sempre les incompleix”, ha avisat.

  L’eurodiputat ha conclòs la piulada dient que “el sistema polític i mediàtic espanyol parla de xantatge, però és un error que revela fins a quin punt ignoren, sigui per desinterès o sigui per supèrbia, la realitat que ens ha portat fins aquí”. “És el resultat d’una profunda desconfiança, basada en fets reals, que no desapareixerà per un acord i que un desacord no farà més profunda”, ha reblat.

  (Visited 43 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari