Pisarello defensa una amnistia per a desbloquejar la situació a Catalunya

El número 2 de Sumar-ECP ha dit que aquesta no és l'única eina disponible, però que, "si hi ha voluntat política, és possible"

El número dos de la candidatura de Sumar-En Comú Podem al Congrés per Barcelona, Gerardo Pisarello (Gerard Artigas, ACN)
El número dos de la candidatura de Sumar-En Comú Podem al Congrés per Barcelona, Gerardo Pisarello (Gerard Artigas, ACN).

El número dos de la candidatura de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, Gerardo Pisarello, ha defensat l’amnistia com una via per desbloquejar la situació a Catalunya. En un article a eldiario.es, apunta que ara hi ha “una majoria parlamentària que està en condicions propícies per posar en marxa aquest tipus de mesures de desjudicialització i de desbloqueig institucional“.

Apunta que una eventual amnistia no implica un oblit polític del passat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pisarello ha dit que aquesta no és l’única eina disponible, però que, “si hi ha voluntat política, és possible”. Pisarello apunta que els indults van ser una decisió “valenta i intel·ligent”, però que no han estat “suficients per a restaurar plenament el principi de pluralisme polític i de plurinacionalitat”.

El diputat electe ha dit desconèixer si l’amnistia ja s’està negociant en les converses amb els grups per configurar la Mesa. “La Mesa és un primer pas i això no vol dir que hagi de ser un xec en blanc. Cal indicis clars de compromís d’un mínim full de ruta”, ha raonat Pisarello, que creu que això passa “per entendre que a Catalunya hi ha una situació anòmala”.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Pisarello defensa una amnistia per a desbloquejar la situació a Catalunya”

  1. El Supremo fue ofensivo con una visión “maternal”.. lo llamo ensoñación.
    Me sorprende la poca protesta de los indepes de lo que era para ellos una realidad.
    Ahora este curioso señor, pide aministía. Para que? Para volver a empezar.?. es lo que dicen.
    Menuda herencia dejamos: enorme deuda, dudas financiación pensiones, en Cat deficitarias, y si somos españoles o estamos en España…
    Y mientras el mundo acelerado, echando pulsos económicos, políticos, de seguridad…

    Respon

Feu un comentari