Denuncien que Salut ha tardat un mes a tractar un brot de sarna en una residència d’avis

Va declarar el brot, que afecta 53 persones, tres setmanes després que ho denunciés el geriàtric de Santa Coloma de Grament

Dos interns en una residència per gent gran
Imatge d'arxiu de residència per gent gran

Una residència de Santa Coloma de Gramenet denuncia que la Conselleria de Salut ha tardat un mes a tractar un brot de sarna que afecta 53 persones grans. Per la seva banda, el departament assegura que va posar fil a l’agulla quan va confirmar el primer cas. Va ser tres setmanes després que la residència ho denunciés.

El geriàtric va avisar del primer cas sospitós de sarna el 27 de juny. Segons ha avançat El Periódico, va afectar un home de 97 anys. Per la seva banda, Salut ha dit a RAC1 que aquest primer cas es va descartar perquè era picada d’insecte. De manera simultània, es van derivar a l’hospital altres casos de persones amb símptomes similars que van rebre el mateix diagnòstic.

Segons el departament, en aquell moment la residència va realitzar un control de plagues. No va ser fins al 21 de juliol, tres setmanes després de la denúncia, que la Conselleria de Salut va declarar un brot de sarna després de confirmar un cas i tenir-ne un altre probable. A partir dels nous diagnòstics, es va activar el protocol sanitari.

Ara mateix, hi ha sis residents i dos treballadors amb sarna i 57 persones més amb lesions dèrmiques al geriàtric de Santa Coloma de Gramenet, una tercera part de la gent que hi viu.

El personal de la residència i els familiars denuncien retards en els diagnòstics i el tractament per culpa de la falta de mitjans a l’hospital on es van derivar els avis, l’Hospital de l’Esperit Sant. Mentrestant, a la residència ja s’hi estan fent tractaments orals tant als diagnosticats com als possibles contactes per prevenir nous casos.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari