Rovira confia a pactar amb Junts a Madrid

La dirigent republicana redueix a un desacord per "formalitats" el xoc per la composició de la taula de diàleg

Marta Rovira, intervenint en un acte d'ERC

La secretària General d’ERC, Marta Rovira, s’ha mostrat confiada que el seu partit podrà tancar un pacte amb Junts per negociar plegats amb el PSOE l’eventual investidura de Pedro Sánchez com a president del govern d’Espanya.

Durant l’entrevista que ha concedit aquest dimarts a Catalunya Ràdio, Rovira ha manifestat que veu possible un acord entre els dos exsocis de govern a la Generalitat i ha alertat que si no sumen forces a Madrid “serà un moment dur per a l’independentisme”.

Rovira, que ha advocat per un acord estratègic ERC-Junts, ha considerat que la relació entre aquestes formacions ha “fracassat” perquè no hi han arribat fins ara, i que el desacord sobre la taula de diàleg “ha sigut per certes formalitats com la composició” d’aquesta taula.

“No veig per què no ens hauríem de tornar a posar d’acord”, ha conclòs la dirigent republicana l’endemà que la presidenta de Junts, Laura Borràs, carregués contra la darrera intervenció pública del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Borràs ha criticat que, en el balanç del curs polític, el president català parlés “de taula de diàleg i acord de claredat”, decisió que, segons ella, posa de manifest “el seu nivell de desconnexió de la realitat de l’independentisme”. “Dels vots de Junts ja en parlarem els de Junts”, ha afegit l’expresidenta del Parlament de Catalunya.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari