Detingut un grup criminal que cometia robatoris violents a Barcelona

L'organització usava pisos del Raval per emmagatzemar el material sostret i després comercialitzar-lo al nord d’Àfrica

Material requisat pels cossos policials
Material requisat pels cossos policials

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat un grup criminal especialitzat en cometre robatoris violents i comercialitzar els productes sostrets a països del nord d’Àfrica. Els dos cossos policials van dur a terme un dispositiu conjunt el matí del 25 de juliol que va incloure tres entrades i escorcolls en tres immobles del barri Raval. Van localitzar 56 telèfons mòbils, vint rellotges d’alta gamma, joies d’or de 8.000 euros, ordinadors portàtils i diners en metàl·lic. La policia calcula que el valor aproximat del material comissat és de 158.000 euros, i l’actuació també va permetre detenir set persones per delictes de robatori amb violència i receptació.

La investigació va iniciar-se el mes de novembre passat, quan la policia va detectar un grup de persones que es dedicava a executar robatoris violents i que tenia un elevat grau d’especialització. Els membres de l’organització sostreien els productes i els lliuraven a intermediaris, que els feien arribar a la cúpula de la banda. Aquesta emmagatzemava el material, el distribuïa i comercialitzava a països del nord d’Àfrica i, principalment robaven telèfons mòbils, rellotges d’alta gamma, joies o patinets. A més, els integrants del grup actuaven de forma estratègica usant pisos de la zona del Raval de Barcelona com a centres logístics de gestió, compravenda i trasllat d’objectes de procedència il·lícita.

L’operació l’han dut a terme agents del cos de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació i de seguretat ciutadana de la comissaria de Ciutat Vella; efectius del grup Titani; agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat d’Investigació;  del Grup de Delinqüència Urbana; de la Brigada Torn Nit de la Unitat Territorial de Ciutat Vella; i de la Unitat de Reforç Emergències i Proximitat del cos barceloní.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari