ERC allarga la mà a Sánchez per negociar ja la investidura

Vilalta emplaça Junts a aprofitar la "força" de l'independentisme per defensar Catalunya

Marta Vilalta

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha obert la porta aquest dilluns a negociar una nova investidura de Pedro Sánchez, amb les condicions que els republicans ja van anunciar a la campanya: acabar amb el dèficit fiscal de Catalunya, aconseguir el traspàs de Rodalies amb els recursos necessaris i mantenir el diàleg perquè hi hagi avenços en la via de l’autodeterminació i la celebració d’un referèndum.

D’altra banda, ha instat Junts a aprofitar la “força” de l’independentisme després del 23-J per defensar Catalunya, en comptes de “bloquejar” l’escenari polític.

Vilalta ha assegurat que l’independentisme té “la clau” de la governabilitat d’Espanya. En aquest sentit, ha avisat que no es pot “córrer el risc” de donar una “altra oportunitat” a PP i Vox, després que s’hagi “frenat” el bloc “ultra”.

Així mateix, la portaveu ha rebutjat l’escenari d’una repetició electoral: “Que no es deixin temptar per aquest escenari”, ha reclamat. Vilalta ha reclamat “unitat estratègica” per utilitzar la “fortalesa” per defensar els interessos de la ciutadania de Catalunya. “És el més útil”, ha insistit.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari