“No és correcte”

Molt malament ha d’estar el noble ofici del periodisme perquè s’elevi als altars dels herois la periodista Silvia Intxaurrondo per fer bé la seva feina. Contextualitzo: En una entrevista a TVE, mentre parlaven sobre la revaloració de les pensions, el líder i candidat del PP, Aberto Núñez Feijóo, afirmava que el PP sempre ha revalorat les pensions d’acord amb l’IPC i que l’únic partit que no ho ha fet és el PSOE, “nosaltres sempre ho hem fet”, assegurava. “No és correcte”, afirmava Intxaurrondo contundent, mentre Feijóo es defensava assegurant que “és absolutament correcte”; “no ho van fer ni el 2012, ni el 2013 ni el 2017″, li especificava la comunicadora. El líder del PP li comentava llavors que no sabia d’on treia les dades i insistia que el PP sempre ha revalorat les pensions d’acord amb l’IPC, “fins i tot quan és negatiu o zero pugem un quart de punt, així que li reitero que revisi les dades”; “les meves dades són correctes i no ho van fer aquests anys”, mantenia Intxaurrondo. Després d’això, Feijóo li feia una petició: “Com que hi ha hemeroteca comprovarà el que li dic i, si estic equivocat, li demano disculpes i si ho està vostè, espero que ho diguin, l’únic partit que no va revalorar les pensions va ser el PSOE”. Conclusió: la periodista tenia la raó i, després, tot i que tímidament, Feijóo va haver d’escriure una piulada rectificadora.

Aquest no va ser l’únic moment de tensió. Un altre intens encreuament de paraules es va produir quan la periodista li va preguntar per un moment del cara a cara entre ell i el president del govern, Pedro Sánchez: “En ell vam viure un moment en què va dir que el cas Pegasus va quedar tancat perquè Sánchez no volia col·laborar amb la justícia”, i “dos dies després va reconèixer que s’havia equivocat; jo em pregunto com un home de la seva formació, trajectòria i nivell ha de difondre una informació sense contrastar quan afecta la seguretat de l’Estat”, li comentava Intxaurrondo. Feijóo contestava dient-li que un home de la seva formació “li acaba de dir a vostè en directe que el PP va revalorar les pensions i vostè diu que no”; “jo li pregunto pel cas Pegasus”, li replicava la periodista. De nou, el popular atacava la comunicadora: “Vull dir-li que sembla que algú està equivocat i em fa la sensació que és vostè”; “en el cas Pegasus, qui va reconèixer estar equivocat era vostè”, contestava la presentadora. Feijóo s’excusava dient-li que ell va llegir “un teletip que li donava aquesta informació”; “potser hauria de contrastar més teletips, però és un teletip emès per una agència que potser no estava amb total exactitud”, afegia. Intxaurrondo, llavors, li preguntava si recorda l’agència que el va emetre; “no”, confessava el líder del PP, prometent-li que la buscarà i li remetrà, ja que Intxaurrondo destacava que l’havia buscat sense èxit.

Tornant al principi, Intxaurrondo va fer bé la seva feina, això està clar. No sé si això la converteix en una heroïna del periodisme, vull entendre que no; el cert és que, encara que sigui per contrast -molts d’altres periodistes no fan bé la feina-, Intxaurrondo se situa com una rara avis en el panorama periodístic espanyol. El periodista no ha de ser notícia, ho sabem, però l’ofici passa per un mal moment, fins a l’extrem que el fet que una periodista faci bé la seva feina la converteix en notícia, tant de bo fer-ho bé no fos notícia, però i dissortadament, ara ho és. Gràcies, Intxaurrondo per dignificar l’ofici. Sí, és correcte.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari