La Generalitat gestionarà des de l’1 d’octubre l’explotació del canal Segarra-Garrigues

L'empresa estatal Acuaes anuncia que l'acord deixa enrere una "situació de conflictivitat" sobre la infraestructura

Pla general on es pot veure, en primer terme, el canal Segarra-Garrigues a l'alçada del Talladell i al fons Tàrrega, el 30 d'abril de 2019. (Horitzontal)

Foto: ACN, Oriol Bosch

La Generalitat de Catalunya assumirà la gestió de l’explotació del canal Segarra-Garrigues a partir del pròxim 1 d’octubre, de manera que es farà càrrec de les tasques materials d’operació, conservació i manteniment de la infraestructura.

Ho estipula l’acord signat telemàticament aquest divendres pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i la presidenta executiva de l’empresa estatal Aguas de las Cuencas de España SA (Acuaes), Maria Rosa Cobo.

Ambdues parts han subscrit l’addenda al conveni que van firmar l’any 2006 per a l’execució i finançament d’aquesta infraestructura de regadiu de les comarques de Ponent, que serà titularitat de la Generalitat el 2058, una vegada s’hagin pagat els més de 650 milions d’euros invertits per Acuaes.

Aquesta societat estatal ha comunicat que l’acord, després de quatre anys de negociacions, posa punt final a una “situació de conflictivitat” que hi havia des dels inicis de l’explotació de la infraestructura fins que, el 2019, es va portar als tribunals.

Actualment, hi ha adherides al sistema de regadiu més de 15.700 hectàrees, de les quals se’n reguen 11.650.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari