Sánchez i Díaz aposten per continuar governant junts en el darrer debat abans del 23-J

Abascal evita apel·lar al pacte amb Feijóo i acusa el PSOE de "mentir" els seus electors pactant amb Bildu i els independentistes

Santiago Abascal (Vox), Yolanda Díaz (Sumar) i Pedro Sánchez (PSOE) en el debat a tres de RTVE

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la de Sumar, Yolanda Díaz, han mostrat sintonia aquest dimecres en el debat a tres amb el candidat de Vox, Santiago Abascal, un debat marcat per l’absència d’Alberto Núñez Feijóo on tant Díaz com Sánchez han expressat el seu desig de donar continuïtat al govern de coalició, i han contraposat el seu model al “retrocés” que proposen PP i Vox cap a una Espanya que “no existeix”.

Sánchez i Díaz han evitat la confrontació al bloc de les esquerres i han insistit que, si sumen, PP i Vox governaran junts. El candidat del PSOE ha recordat que en aquests comicis “només hi ha dues possibilitats: un govern progressista del PSOE amb Sumar, i un del PP i Vox”. A més, Sánchez ha admès que “si pot” governarà amb Díaz com ha fet de manera “lleial i eficaç” l’últim govern, que “ha fet una bona feina”.

Abascal, per la seva banda, ha esquivat apel·lar directament als pactes del PP i Vox, i ha acusat Sánchez d’haver “estafat” els seus electors pactant amb EH Bildu i els independentistes. De fet, el candidat d’extrema dreta ha considerat que el socialista ha arribat a la Moncloa “mentint tothom” per, després, incorporar Bildu i els independentistes, als qui ha indultat: “És molt trist per a molts electors socialistes, que es van sentir completament estafats”, ha dit Abascal, perquè “mentir és il·legítim, i les decisions del parlament ja no neixen de la sobirania popular, sinó d’una sobirana mentida”.

Al seu torn, Sánchez ha respost Abascal que “vostès defensen una Espanya petiteta on només caben vostès i els que pensen com vostès”, i ha afegit que “el PP i Vox són un tàndem contra la convivència”. En aquest sentit, el candidat del PSOE ha afirmat que Vox pretén resoldre el conflicte a Catalunya “a bufetades”, i ha recordat que el programa electoral d’Abascal incorpora la supressió de les autonomies i “acabar amb les llengües cooficials”. “Nosaltres creiem en la unitat d’Espanya, però no a bufetades, com diuen vostès”, ha afirmat. Vox, segons Sánchez, ha “amenaçat” Catalunya “amb un 155 molt més dur” que portarà “més problemes a la convivència del nostre país”.

Díaz recorda la foto de Feijóo amb Marcial Dorado

La candidata de Sumar, per la seva banda, ha preguntat a Abascal “com se sent d’anar amb una persona com Feijóo, que té imatges amb narcotraficants”, en referència a la fotografia del líder del PP amb Marcial Dorado. El líder de Vox li ha respost que ella té fotos gravíssimes donant suport a Hugo Chávez, i l’ha acusat de ser la “culpable d’haver posat el comunisme al govern”.

Sánchez ha donat suport a Díaz i ha recordat a Abascal que un govern del PSOE amb Sumar és “profundament europeista”, mentre que un del PP i Vox és “contrari als principis i als interessos d’Europa”. “Seria un retrocés per a Espanya i un revés seriós per al projecte europeu”, ha assegurat el socialista.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari