Creen una comissió per blindar les competències del govern de Catalunya davant de l’espanyol

El Govern defensa que té "més sentit que mai" per la "possible regressió de drets" després del 23-J

Reunió del govern de la Generalitat de l'11 de juliol del 2023

El Govern ha aprovat la creació d’una comissió amb l’objectiu de “blindar” les competències de la Generalitat davant el govern espanyol. Segons l’executiu català, la nova estructura valorarà i proposarà, si ho considera, mesures per defensar les competències de la Generalitat. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha defensat que el nou ens “pren més sentit que mai” davant la possible “regressió” de drets que pot arribar després de les eleccions del 23-J.

El Govern ha pres aquesta decisió davant l’increment de normes estatals en els últims anys. I és que, segons els seus càlculs, s’aproven unes 260 disposicions normatives anuals, prop de 22 cada mes. El nou ens estarà integrat al Departament de la Presidència que lidera Laura Vilagrà.

Segons ha explicat Plaja, l’objectiu de la comissió és “vetllar perquè es respectin les competències de la Generalitat davant possibles ingerències del govern espanyol”. “Si es detecta alguna ingerència, la comissió actuarà de forma immediata”, ha afegit.

Plaja ha puntualitzat que és una mesura que no s’ha fet explícitament de cara a les eleccions generals però també ha afegit que “té un pes important el que pugui passar”. “Un dels objectius de l’extrema dreta és la persecució de l’autogovern”, ha dit.

La comissió estarà formada per la persona titular de la Direcció del Gabinet Jurídic de la Generalitat, que n’exercirà la presidència, mentre que el responsable de la Direcció General de Coordinació Interdepartamental en serà el vicepresident. Les vocalies estaran formades pels titulars de la Direcció General de Drets i Assumptes Constitucionals, de la Direcció General de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica, de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, la Delegació del Govern a Madrid i la Subdirecció General en matèria de Qüestions Constitucionals.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari