Illa defensa el “camí de diàleg” del govern central amb la Generalitat per la llei de sequera

El primer secretari del PSC s'ha mostrat convençut que la conciliació "donarà fruits" i no arribarà al TC

El primer secretari del PSC, Salvador Illa (ACN)

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat que el govern espanyol ha obert “un camí de diàleg” amb la Generalitat per acordar reformes de la llei de lluita contra la sequera i així no dur-la al Tribunal Constitucional (TC). En una atenció als mitjans, Illa ha dit que “és una via tècnica de conciliació per adaptar la normativa i assegurar que la llei compleix amb tota la normativa i disposicions vigents”.

Així, li ha tret importància a l’assumpte, ja que és un tràmit que “s’ha produït molts cops en aquest mandat i que ha servit per a evitar justament portar lleis al TC”. A més, Illa s’ha mostrat convençut que “donarà fruits”. “D’altres tenen interès a exagerar aquestes coses, nosaltres tenim interès a resoldre-les”, ha manifestat.

Segons ha avançat el diari Ara i han confirmat a l’ACN fonts de la Moncloa, el govern espanyol considera que hi ha dos articles que avalen la contractació d’emergència en casos no permesos per la Unió Europea, i vol negociar amb el català per evitar anar al TC. Tot i això, l’executiu central assegura que el recurs no implicaria la suspensió de tota la llei.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari