Els partits carreguen contra el cara a cara de Sánchez i Feijóo per “bipartidista”

Les formacions consideren que el debat a dues bandes no reflecteix la pluralitat que hi ha a Espanya

Pedro Sánchez amb Alberto Núñez Feijóo, al Senat

Aquest dilluns a la nit Atresmedia retransmetrà el primer debat electoral de la campanya per a les eleccions generals del 23-J, el qual consistirà únicament un cara a cara entre el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, i el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo. La resta de partits que es presenten a les eleccions generals han criticat aquest debat a dos per ser “bipartidista” i per no representar, segons defensen, la pluralitat d’Espanya.

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha criticat que “dos homes debatent no representen el conjunt de la societat espanyola”, i ha defensat que ha d’haver-hi més debats amb “més pluralitat” perquè “Espanya ha evolucionat a un sistema multipartit”. En la mateixa línia, la candidata de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal, ha titllat de “trist i penós” el cara a cara i ha assegurat que “Catalunya i Espanya són molt més plurals com per veure’ns reflectits en una entrevista entre dos homes”.

Per part d’ERC, la número dos a la llista del Congrés pel 23-J, Teresa Jordà, ha demanat “valentia” a Sánchez pel debat a dos d’aquesta nit i ha lamentat que el bipartidisme espanyol “sempre es posi d’acord”. En aquest sentit, Jordà ha considerat que el candidat socialista no serà prou valent per reivindicar la tasca d’ERC a la taula de diàleg davant de Feijóo. Des de Junts per Catalunya, la candidata Míriam Nogueras ha vaticinat que el cara a cara serà “una batalla de galls sobre qui ha frenat més i qui ha bloquejat més Catalunya”, i ha assenyalat que no espera res del debat.

El president de Vox, Santiago Abascal, també ha assegurat que el cara a cara Sánchez-Feijóo d’aquest dilluns fomenta “el bipartidisme” a Espanya i “no és representatiu de la pluralitat”. A més, ha criticat que el PP hagi aconseguit “estendre aquest bipartidisme a totes les televisions” i ha afirmat que, si després del 23-J els vots de Vox són “necessaris”, ells reclamaran entrar a la Moncloa.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari