PP i Vox arriben a un acord de govern de coalició a Extremadura

El pacte també té un àmbit programàtic i inclou 60 mesures que encara no s'han detallat

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb la candidata dels populars a presidir Extremadura, María Guardiola, en l'acte d'inici de campanya del 28-M (ACN / PP)

PP i Vox han anunciat aquest divendres que han assolit un acord de govern de coalició a Extremadura. La popular María Guardiola serà la presidenta de la regió, i el partit de Santiago Abascal es farà càrrec de la conselleria de Gestió Forestal i Món Rural. Guardiola i el portaveu de Vox a Extremadura, Angel Pelayo, signaran l’acord a les 12.45 h al Parlament extremeny. L’acord també té un àmbit programàtic i inclou 60 mesures que encara no han estat detallades.

L’acord entre PP i Vox arriba després d’un canvi de criteri de la presidenta del PP d’Extremadura respecte a un acord amb Vox. El 20 de juny, Guardiola va afirmar en roda de premsa que no podia deixar entrar al govern un partit que “nega la violència masclista”, però les pressions de la direcció del partit i la possibilitat que el socialista Guillermo Fernández Vara se sotmetés a una investidura fallida, van portar Guardiola a fer un gir en la seva posició. De fet, ara afirma que Vox és “un partit constitucional amb qui es vol posar d’acord”.

Segons el comunicat que han fet públic ambdues formacions, PP i Vox “han assumit la responsabilitat de dotar la regió d’un govern estable i amb un full de ruta clar per posar punt final a les polítiques socialistes que han llastrat el desenvolupament d’Extremadura”. Per això, segueix el comunicat, “les dues formacions han centrat els seus esforços en assolir els punts en comú i abordar les preocupacions compartides pels seus votants i per una majoria d’extremenys”. Les mesures que inclou l’acord programàtic, segons apunten, “tindran repercussió directa en els pressupostos generals de la comunitat autònoma d’Extremadura en cada exercici”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari