Absolt després de 15 anys a la presó un home condemnat per una violació que no va cometre

Ahmed Tommouhi va ser condemnat per l'Audiència de Barcelona el 1992 després d'un judici en què no es van presentar els informes de la policia científica que ara han servit per exculpar-lo

Tribunal Suprem
Tribunal Suprem

Ahmed Tommouhi, que va passar 15 anys a la presó per una condemna per violació, és innocent. Així ho ha establert el Tribunal Suprem, que ha estimat el recurs de revisió i ha anul·lat la sentència emesa per l’Audiència de Barcelona el 1992, que llavors presidia l’actual ministra de Defensa, Margarita Robles.

Tommouhi va ser condemnat a 24 anys i 22 dies de presó per dos delictes de violació i dues faltes de lesions. El desembre del 2006 va sortir en llibertat condicional després d’haver complert més de tres quartes parts de la pena. Va quedar en llibertat el 2009.

El recurs que ha portat el Suprem a establir que Tommouhi va ser condemnat erròniament, en ser confós amb una altra persona, es basava, entre altres elements de prova, en uns informes pericials sobre el semen trobat en una peça de roba de la víctima, que no es correspon amb el d’ell.

Es dona la circumstància que aquests informes van ser fets per la policia científica el 1992 i, tot i ser una prova admesa, no es van mostrar mai durant el judici, perquè els pèrits no van anar a declarar i l’Audiència no va suspendre el judici per citar-los.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari