Un jutjat reconeix la relació laboral de 505 treballadores amb la plataforma de serveis de neteja Clintu

La Seguretat Social reclama a l'empresa 1,29 milions per cotitzacions no abonades

Treballadora de la llar (Pixabay)

El Jutjat número 15 de Barcelona ha sentenciat que 505 treballadores de la llar tenen una relació laboral amb la plataforma Clintu, en un judici iniciat arran d’una demanda interposada per la Seguretat Social, que reclamava 1,29 milions d’euros a l’empresa per cotitzacions no abonades.

El magistrat s’ha alineat amb el parer de la Inspecció de Treball, que va determinar que Clintu no feia d’intermediària, sinó que organitzava i prestava el servei de neteja.

La decisió, que no és ferma i pot ser objecte de recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), pot obligar l’empresa, si es confirma, a pagar 1,29 milions per les cotitzacions que deu en no haver donat d’alta les treballadores entre desembre de 2014 i febrer del 2019.

La sentència, avançada per l’ACN, aprecia l’existència d'”indicis d’alienitat” en la relació entre treballadores i Clintu, ja que les netejadores “no assumeixen el risc i la ventura de l’activitat, sinó que correspon a l’empresa”.

La resolució detalla que l’empresa organitzava l’adjudicació, validava i confirmava la prestació dels serveis, i també apunta que qualsevol retard o falta de presentació del netejador es gestionava a través de Clintu i no entre el client i el treballador.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari