Puigdemont diu que estabilitzar el govern central és ajudar a dissoldre de “la nació” catalana

"L'esquerra és exactament igual de dissolvent que la dreta", indica l'eurodiputat

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat i eurodipitat de Junts, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest divendres que la força política que doni estabilitat al govern d’Espanya que es formi després de les eleccions generals del 23 de juliol contribuirà a “la dissolució de la nació” catalana.

Segons ha publicat a Twitter, “mentre anava prometent inversions, l’Estat ja havia decidit descarregar una persistent pluja àcida sobre Catalunya, amb la intenció de dissoldre la nació començant per la llengua i continuant per la cohesió social“.

Puigdemont, a més, ha afirmat que “l’esquerra és exactament igual de dissolvent que la dreta, i per això s’ajuden mútuament, com hem tornat a veure a Barcelona”, referint-se a la investidura com a alcalde de Jaume Collboni, gràcies als vots de BComú i el PP.

“En aquest context, si ells han decidit ser pluja àcida per a Catalunya, Catalunya no pot ser la pluja balsàmica de la política espanyola”, ha argumentat l’expresident català, que sosté que “la prosperitat i el benestar dels catalans no figuren en les prioritats reals de cap partit espanyol”.

Puigdemont ha publicat aquestes línies en un article difós a Twitter després que el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, demanés el vot per a qualsevol candidatura de l’independentisme, i que el conseller Joaquim Nadal, en canvi, advoqués per una suma dels partits polítics de “matriu catalana” per “apuntalar un govern de Pedro Sánchez” i “frenar l’avenç de l’extrema dreta”.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari