Els metges veuen un “fracàs” que hagin quedat places MIR vacants de Medicina de Família

Metges de Catalunya assenyala el Govern com a culpable i avisa que Catalunya ha perdut "potència"

El conseller Manel Balcells

El vicesecretari general del sindicat Metges de Catalunya, David Arribas, veu un “fracàs” de la política del Govern per retenir i captar talent que no s’hagin ocupat 36 places MIR de Medicina de Família a Catalunya, tot i l’incentiu d’entre 5.000 i 9.000 euros de la conselleria per als residents de primer any.

En declaracions a l’ACN, Arribas avisa que Catalunya ha perdut “potència” com a referent en formació i que les condicions laborals posteriors no són “gens atractives”.

El vocal de comunicació de la societat científica CAMFiC, Jordi Mestres, també demana “millorar les condicions de treball” i adverteix de les dificultats per al relleu generacional de la generació del baby-boom. 15 de les places vacants són a les comarques centrals.

L’especialitat de Medicina de Família és l’única que ha quedat amb places vacants després que es tanqués la convocatòria per a la formació especialitzada (MIR), amb 202 sense ocupar de les 2.455 ofertes a l’estat espanyol (92%). Això sí, és l’especialitat amb més places (28,7% d’un total de 8.550) i aquest any s’havien incrementat. A Catalunya, no se n’han ocupat 36 de 326 professionals que s’han incentivat en formació especialitzada, informa el Departament de Salut.

Aquesta situació ha portat el Ministeri de Sanitat a obrir una convocatòria extraordinària, a la qual poden optar els aspirants que no obtinguessin plaça en el procés ordinari i els que no tinguin autorització per residir a l’estat espanyol. Aquesta convocatòria es tancarà aquest dijous i després també caldrà esperar a possibles renúncies per tenir la foto final dels MIR d’aquest any.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari