Catalunya activa el pla Inuncat per risc de pluges intenses i calamarsa el diumenge

El Meteocat ha indicat que augmentarà la probabilitat que se superi el llindar dels 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts a les comarques afectades

Pluges intenses a Catalunya
Pluges intenses a Catalunya (Twitter).

Protecció Civil preveu que es produeixin pluges intenses durant la tarda del diumenge 7 de maig i ha activat el pla d’emergències Inuncat. Les precipitacions tindran lloc sobretot a les comarques del prelitoral central, la Catalunya Central, la corona nord de l’àrea metropolitana de Barcelona i el terç nord oriental. Hi haurà especial incidència a les comarques del sud de la província de Girona.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha indicat que augmentarà la probabilitat que se superi el llindar dels 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts a les comarques afectades. Existeix la possibilitat que aquesta pluja arribi localment en forma de tempesta i calamarsa.

Se situen en risc alt de pluges intenses i temps violent -possibilitat de calamarsa- al Gironès, Ripollès i la Selva. En risc moderat, a les comarques d’Anoia, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Moianès, Solsonès i Vallès Occidental i Oriental.

L’avís del Meteocat s’emmarca entre les 12:00 i les 18:00 hores del diumenge en plena operació retorn del cap de setmana i es demana als conductors que extremin la precaució al volant si no tenen més remei que conduir a aquestes hores. 

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari