La inflació repunta vuit dècimes a l’abril a Espanya, fins al 4,1%

La inflació subjacent, que no té en compte l'electricitat ni els productes frescos, baixa fins al 6,6%

Un home compara els preus de la verdura en un supermercat (ACN)
Un home compara els preus de la verdura en un supermercat (ACN)

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Espanya ha trencat la dinàmica a la baixa i ha repuntat vuit dècimes a l’abril, fins al 4,1%, segons l’indicador avançat l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta d’una pujada de vuit dècimes de la taxa interanual, ja que al març aquesta variació va ser del 3,3%. En canvi, la inflació subjacent -que no té en compte l’electricitat ni els productes frescos- ha caigut nou dècimes respecte al març, fins al 6,6%, i encadena dos mesos de baixades.

El repunt del 4,1% interanual d’enguany s’explica, segons l’INE, pel descens dels preus de l’electricitat, que és menor que el registrat fa un any, i per l’augment dels carburants, que l’abril del 2022 van baixar. En canvi, l’INE ha destacat que el preu dels aliments i les begudes no alcohòliques ha pujat menys que el mateix mes de l’any passat.

En relació amb l’indicador subjacent, tot i la baixada fins al 6,6%, encara se situa en xifres elevades, tenint en compte que el màxim de la sèrie històrica d’Espanya es va assolir al gener (7,6%). L’INE publicarà a mitjan de maig la variació anual definitiva de l’IPC de l’abril i aleshores també es publicaran les dades per comunitats autònomes. A Catalunya, la inflació va recular al març fins al 3,1%, després dos mesos consecutius de pujada (5,3% al gener i 5,6% al febrer).

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari