Aprovada la llei d’habitatge al Congrés per majoria absoluta

PSOE, Unidas Podemos, ERC, Bildu, Más País, Compromís, el PRC i Teruel Existe s'imposen, sumant 176 vots, al rebuig del PP, Vox, Cs, el PNV, Junts, el PDECat, la CUP i CC

Ple del Congrés del 27 d'abril del 2023

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous per majoria absoluta el projecte de Llei pel Dret a l’Habitatge gràcies als 176 vots que ha sumat el PSOE, Unidas Podemos, ERC, Bildu, Más País, Comprmís, el PRC i Teruel Existe. Contra la nova llei, que passa ara al Senat, han votat el PP, Vox, Cs, el PNB, Junts, el PDECat, la CUP i CC, mentre que el BNG s’ha abstingut.

Després d’un any amb la llei encallada, els promotors volen accelerar la seva tramitació al Senat perquè entri en vigor abans de les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig.

La nova norma imposa límits a les pujades dels preus dels lloguers -un màxim del 2% enguany i del 3% el 2024-, rebaixa el requisit que defineix el gran tenidor d’habitatges -de deu a cinc immobles-, i impedeix els propietaris desnonar inquilins vulnerables si no se celebra abans un acte de conciliació entre les parts o es recorre a un arbitratge previ.

El president del govern, Pedro Sánchez, ha dit que, amb aquesta nova llei, pretenen a canviar “el paradigma, el model neoliberal que va portar especulació, corrupció i molt dolor social”, de manera que l’habitatge deixi de ser “un bé de luxe” per esdevenir “un bé de primera necessitat per als joves”.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari