Ticketing torna a embolicar-la contra l’At. Madrid amb milers d’entrades duplicades

Cinc hores abans del partit, el Barça va comunicar a les seves agències oficials que no valien els tiquets distribuïts provocant una altra situació de risc i una imatge lamentable de descontrol i manca de professionalitat

FC Barcelona - Atlético

L’administració del club, pràcticament a gairebé totes les àrees i departaments, fa aigües per culpa de la pèssima qualificació dels seus responsables directes i desconeixement de la mateixa gestió que tenen entre mans. Aquesta és la percepció de desenes d’empleats del FC Barcelona que procuren no comentar amb ningú aliè a la casa ni de bon tros internament, atemorits com estan davant l’amenaça de ser implacablement acomiadats o apartats del càrrec per l’autoritarisme i el despotisme que domina el dia a dia del club.

Aquest diumenge, amb motiu de la disputa del partit de Lliga entre el FC Barcelona i l’At. Madrid va tornar a caure el sistema informàtic de control de les entrades administrades a través de les agències oficials, calculades en diversos milers de tiquets. La situació, veritablement crítica, es va produir quan només faltaven cinc hores per a l’inici del matx al Camp Nou. Concisament, el comunicat del club informava que a causa d’un problema tècnic la totalitat de les entrades enviades des del club divendres passat dia 21 havien de ser substituïdes presencialment per altres emeses diumenge quan es va registrar la incidència.

Aleshores, els tiquets ja s’havien repartit entre els clients de forma individual o petits grups de manera que no hi havia cap altra solució que apostar empleats a les boques més concorregudes i activar els controladors dels accessos amb l’ordre redirigir els espectadors a un altre lloc de l’estadi o directament a la taquilla de l’Accés 14, ja que a més va seguir el mal funcionament informàtic i en diversos moments tampoc no era possible imprimir les entrades noves.

La veu desesperada de Rosana Mora, una de les responsables del tiquet relacionat amb les agències oficials explicava així la situació als afectats: “El programa està ‘petant’ i no poden reenviar noves entrades amb el que tothom que vagi amb la seva entrada a la porta i si a la porta hi ha qualsevol problema, els enviaran a l’accés 14 per canviar-les. O sigui que de moment tothom que vagi amb la seva entrada cap allà i qualsevol problema s’ho canvien a les taquilles”.

La paciència i la comprensió dels compradors van evitar situacions d’extrema tensió i problemes d’ordre públic que, després es va saber, es van deure a l’emissió d’entrades per duplicat i al fet, sempre sospitós, que les localitats de revenda pel sistema del Seient Lliure haurien de justificar-se també al control de LaLiga a través de la qual es registren, o almenys així hauria de ser, totes les operacions de venda d’entrades. Les procedents de la cessió dels socis-abonats no són al principi localitats de l’aforament de l’Spotify Camp Nou fins que no es formalitza el permís del propietari per a la venda a favor del club a canvi d’un percentatge del valor facial del seient a descomptar la temporada següent. La notificació a LaLiga i la seva posterior inclusió al sistema és el que sovint ha estat objecte de discussions fiscals i d’interpretacions al llarg dels darrers anys. S’ha donat la circumstància, de vegades, d’una venda anticipada per part de les agències que disposen d’una quota superior a la disponible. Per exemple, als partits de final de Lliga, quan els socis abonats no han cedit els seus seients, per la senzilla raó que ja han superat el màxim de retorn per part del club, es produeix una baixada substancial de localitats disponibles quan en realitat, si la competició està ajustada i coincideix amb mesos d’augment del turisme a Catalunya, la demanda creix perillosament. Aquest ‘overbooking’ s’ha solucionat a còpia de repartir tiquets sense un seient específic, només de zona per evitar que un soci abonat es trobi a un turista assegut a la seva localitat.

La duplicitat d’emissió de tiquets és un error tan greu que, en teoria, el sistema no ho podria admetre, cosa que encara aixeca més sospites sobre l’origen d’aquest conflicte en un departament tan hermètic que qualsevol mirada intrusa es paga cara.

No és la primera vegada, ni serà l’última, que es produeixen aquest tipus d’incidències a l’administració de la venda d’entrades per aquest canal. El Barça de Laporta té el rècord absolut de negligència, infraccions i trampes a la venda d’entrades per a un partit d’Europe League en ocasió del xoc de quarts de final de l’edició 2021-22 davant l’Eintracht de Frankfurt. El descontrol i la permissibilitat van ser de tal calibre que es va estimar en més de 40.000 entrades les que van acabar a les mans de la revenda alemanya, la major part per l’incompliment de la normativa UEFA que prohibeix expressament la venda d’entrades a aficionats de l’equip rival fora del cupo expressament regulat del 5% de l’aforament. Majoritàriament, les agències oficials del FC Barcelona, tot coneixent la prohibició expressa d’aquesta normativa d’alta seguretat per a partits internacionals, van trobar la forma, amb la passivitat i la complicitat de l’àrea de Ticketing, ja que només des de dins es té el control del destí de les entrades, de distribuir-les entre l’afició de l’Eintracht amb setmanes d’antelació.

Està provat també que les xarxes socials van alertar amb prou dies d’antelació del problema que es podria produir el dia del partit, ja que els seguidors alemanys podien disposar d’entrades sense límits per al partit de tornada a Barcelona.

La UEFA va mirar llavors cap a una altra banda, no se sap exactament sobre la base de quins arguments exculpatoris per part del Barça que, després d’haver-la amenaçat ara de demanar-la per cent milions si entrava en el cas Negreira, ha plegat espelmes i ha mostrat una submissió i una cautela que fa presumir la por real de Laporta que la UEFA es posi molt seriosa un dia si aquest tipus de situacions, també inexplicables, se segueixen reproduint.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari