Jutgen Álvaro de Marichalar per resistència als Mossos durant una protesta independentista

La Fiscalia demana nou mesos de presó per a l'aristòcrata i excunyat de la infanta Elena

Álvaro de Marichalar

L’Audiència de Barcelona jutja a partir d’aquest dilluns Álvaro de Marichalar, empresari, aristòcrata i excunyat de la infanta Elena de Borbó, acusat d’un delicte de resistència a l’autoritat, presumptament comès contra agents dels Mossos d’Esquadra durant una protesta independentista que va tenir lloc a la plaça de Sant Jaume de Barcelona el 26 d’octubre del 2017.

La Fiscalia, segons revela Europa Press citant l’escrit d’acusació, demana nou mesos de presó per a Álvaro de Marichalar per haver-se negat a obeir les indicacions d’entrar i a romandre a l’interior del Palau de la Generalitat.

En concret, l’escrit atribueix a Marichalar, que va arribar a la concentració independentista amb una pancarta i una bandera espanyola, el fet d’haver-los negat la condició de policies quan voler apartar-lo mentre l’increpaven els manifestants, fins al punt d’haver-se encarat i haver forcejat amb algun agent quan van voler mantenir-lo a l’interior de l’edifici.

Finalment, segons el relat policial, l’empresari i aristòcrata va ser reduït i emmanillat després d’haver-se colpejat contra el marc d’una porta i d’haver-se mostrat “molt alterat”.

Els fets van tenir lloc en una concentració independentista contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i per reclamar l’excarceració dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC de llavors, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

(Visited 7 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari