La CUP denuncia el racisme que pateix a Twitter la seva alcaldable a Barcelona

El partit trasllada a SOS Racisme els insults y amenazas contra Basha Changue

L'alcaldable cupaire a Barcelona, Basha Changue

La CUP ha denunciat públicament aquest dilluns que la seva diputada al Parlament i candidata a l’alcaldia de Barcelona, Basha Changue, està rebent comentaris a Twitter amb “atacs racistes i masclistes”, “amenaces”, “insults” i “fake news“.

La formació independentista, a més, ha anunciat que han posat en mans de SOS Racisme aquests fets, que descriuen com una “campanya d’assetjament” contra l’alcaldable. En particular, els cupaires han especificat que han enviat informació als serveis jurídics de SOS Racisme “perquè es puguin prendre les accions legals oportunes”.

Entre els comentaris denunciats, que inclouen diversos insults contra la candidata i els seus pares, n’hi ha que diuen que la deportin o que marxi a l’Àfrica o Andalusia (d’on provenen els seus pares); i, fins i tot, algun expressa que “la mataria” i que si hi ha algú “amb collons per fotre-li tres trets al cap”.

Les captures de tuits contra Changue difosos per la CUP mostren comentaris el català de perfils que, en diversos casos, exhibeixen simbologia ultranacionalista catalana.

La CUP ha considerat que l’exposició pública i la militància de Changue “generen profunda incomoditat als sectors més reaccionaris”, i que els insults els rep “per ser una dona, negra, amb conviccions polítiques i compromís amb un projecte de ruptura com el que representa la CUP”.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari