Sánchez, sobre Borràs: “És un cas flagrant de prevaricació i mal ús de recursos públics”

El president del govern central evita aclarir si indultarà la líder de Junts

  El president del govern central, Pedro Sánchez, en una atenció als mitjans a Pequín (Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa)

  El president del govern central, Pedro Sánchez, s’ha referit aquest divendres a la condemna per prevaricació i falsedat documental del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la líder de Junts, Laura Borràs, i ha considerat que es tracta d’un “cas flagrant de prevaricació i de mal ús dels recursos públics”.

  En una roda de premsa des de l’ambaixada espanyola de Pequín, a la Xina, Sánchez ha evitat aclarir si l’executiu central concedirà l’indult parcial que proposa la resolució judicial a Borràs, i ha recordat que “no és una sentència ferma”. “Entenc que s’haurà d’elevar al Tribunal Suprem i després s’hauran de pronunciar diverses instàncies judicials, i finalment hauria de ser objecte de discussió al Consell de Ministres”, ha explicat.

  El cap de l’executiu central, però, ha rebutjat ser més explícit sobre l’assumpte “no perquè no tingui posició”, ha dit, “sinó perquè he de ser respectuós amb el procediment que marca el nostre Estat de dret”.

  El TSJC ha condemnat Borràs a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per afavorir un amic seu, Isaías Herrero, en la contractació de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan ella estava al capdavant, però ha proposat al govern espanyol que concedeixi un indult parcial a la líder de Junts per evitar que ingressi a la presó. L’executiu català i els grups parlamentaris -excepte els postconvergents- han demanat a la presidenta suspesa del Parlament que dimiteixi, però Borràs s’ha negat i els ha respost que si volen acabar amb la interinitat, “m’haurien de restituir”.

  (Visited 72 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari